Bugun...



Muğla Tazelenme Üniversitesinden, Hakkari-Yüksekova'ya uzanan yardım eli...

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren 65 ve üzeri yaştakilerin öğrenci olduğu Tazelenme Üniversitesi’nin Muğla Kampusu öğrencileri; kendi aralarında topladıkları paralarla, Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinin Onbaşılar Köyünde bulunan İlköğretim okulundaki 142 öğrenciye ayakkabı ve kırtasiye yardımında bulundular.

facebook-paylas
Güncelleme: 02-03-2020 22:14:20 Tarih: 02-03-2020 21:52

Muğla Tazelenme Üniversitesinden, Hakkari-Yüksekova'ya uzanan yardım eli...

Nevzat Çağlar Tüfekçi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren 65 ve üzeri yaştakilerin öğrenci olduğu Tazelenme Üniversitesi’nin Muğla Kampusu öğrencileri; kendi aralarında topladıkları paralarla, Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinin Onbaşılar Köyünde bulunan İlköğretim okulundaki 142 öğrenciye ayakkabı ve kırtasiye yardımında bulundular. Öğrenciler gönderdikleri notlarla, kendilerine ulaşan yardımlardan dolayı Tazelenme Üniversitesi öğrencilerine, sevinç ve mutluluklarını teşekkür notlarındaki çeşitli figürlerle ifade ettiler.

Muğla tazelenme Üniversitesinin kurucusu Sosyoloji Bölümü başkanı Prof. Dr. Muammer Tuna, yardım isteğinden bulunan öğretmenin bölümlerinden mezun olduğunu belirterek yardımın nasıl gerçekleştiğini şöyle açıkladı: “Bu okulun öğretmeninden bana bir mesaj geldi. Oradaki kış koşullarının ağır olduğu, öğrencilerin ayakkabılarının olmadığı ifade ediliyordu mesajda. Bu okulun öğretmeni ve bizden yardım isteğinde bulunan Melike Oğuz bizim sosyoloji bölümünden mezun. Benim öğrencim. Yardım isteğinde bulunan öğretmenin mesajını bizim Tazelenme öğrencileriyle paylaştım. Hemen kendi aralarında iletişime geçtiler, para toplandı ve bu yardım malzemeleri alındı. Yardım kampanyasına Marmaris’ten de katılanlar oldu. Şu anda orada iki metre kar varmış. Yardımların ulaştığı öğrenciler, bize kendi al yazılarıyla teşekkür notları göndererek, sevinçlerini ifade ettiler. Öğrencilerin bize ulaşan mutluluklarından dolayı, bizler de çok mutlu olduk, sevindik.”

Yaptıklarının bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu kaydeden Prof. Dr. Tuna, sözlerini şöyle tamamladı: “Zaten bizim Tazelenme projesi bir sosyal sorumluluk projesi. Sosyal sorumluluk projesi içinde bir sosyal sorumluluk projesi daha gerçekleştirmiş olduk.  Bu tür yardım talepleri gelirse, arkadaşlarımıza iletir, değerlendiririz.”

Yardımların ulaştığı Yüksekova-Onbaşılar Köyü okulunun 5-A sınıfı öğrencileri yazdıkları teşekkür notunda sevinçlerini şu şekilde dile getiriyorlardı: “Bizler yapmış olduğunuz yardımdan dolayı sizlere çok teşekkür ederiz. Bizi çok mutlu ettiniz. Biz de büyüyüp sizin gibi çocuklara yardım edeceğiz. Kendinize iyi bakın. Sizi seviyoruz. 5/A Sınıfı Öğrencileri; Rojin, Aleyna, Muhammed, Ali, Beritan, Berfin, Kamuran, Zelal, Mihdat, Aynas, Hividar, Caner, Neçirvan.”




Bu haber 1297 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER TAZELENME Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI